Operatie Victorie

RV Operatie Victorie-small-fullNaarden, 4 mei 2015 – Van maandag 11 tot en met woensdag 13 mei vindt met Almere als basis Operatie Victorie plaats, het groots opgezette landelijke project van De Landmacht en Radio Veronica, waarmee 70 jaar vrijheid in Nederland wordt gevierd door 70 maatschappelijke projecten in ons land in 70 uur aan te pakken.

Samen met diverse BN’ers komen De Landmacht en dj’s van Radio Veronica als teams in actie voor de maatschappelijke projecten die 70 jaar Vrijheid in ons land onderstrepen. Operatie Victorie is onderdeel van de Open Dagen Koninklijke Landmacht, waarin militairen laten zien wat zij kunnen en doen.

De thuisbasis van Operatie Victorie is in Almere op het Esplanade plein, waar De Landmacht het kamp opslaat en waar vandaan alle acties worden gecoördineerd. Het plein vormt het zenuwcentrum van de actie en de uitzendingen van Radio Veronica komen live vanuit het kamp.

Woensdag 13 mei vanaf 19.00 uur een gratis spectaculaire afsluiting voor iedereen, met optredens van Bade, VanVelzen en de Radio Veronica Drive In Show

Ma 11 mei:
-Ochtend, team dj Jeroen van Inkel & Jeffrey Wammes en Evelien de Bruin
project: Sociale Patrouille door Almere vanaf kamp Operatie Victorie
-Middag, team dj Erik de Zwart & Kees Tol
project: zorg bieden in verpleegtehuis, Amsterdam

Di 12 mei:
-Ochtend, team dj Dennis Hoebee & Sabine Uitslag
project: opknappen zorgboerderij, Nijeholtwolde
-Middag, team dj Michael Blijleven & Mark Huizinga en finalisten van de Miss Nederland Verkiezing 2015
project: inrichten atelier in geriatrisch centrum, Rotterdam

Wo 13 mei:
-Ochtend, team dj Patrick Kicken & Klaas van der Eerden
project: dagje uit met verzorgingstehuis, Hilversum

70 projecten in 70 uur
Luisteraars van Radio Veronica werden de afgelopen periode opgeroepen maatschappelijke projecten aan te dragen die zij vinden passen bij 70 jaar Vrijheid in Nederland. Deze projecten kunnen plaatsvinden door heel Nederland en variëren van het opknappen van een monument of voetbalkantine en het organiseren van een bootcamp voor jongeren tot aan het inrichten van een atelier in een zorgcentrum.

Uit alle aanmeldingen hebben De Landmacht en Radio Veronica samen 70 projecten geselecteerd. Vanaf 11 mei worden deze in 70 uur tijd uitgevoerd. Tijdens de Radio Veronica-uitzendingen wordt er regelmatig geschakeld met de projecten en zijn er videoverslagen te zien op radioveronica.nl.

Teams BN’ers & Radio Veronica dj’s
De 70 teams worden hoofdzakelijk gevormd door De Landmacht en de aandragers van de projecten, maar ook Radio Veronica dj’s Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Dennis Hoebee, Michael Blijleven en Patrick Kicken sluiten zich aan bij diverse teams. In maart kregen de dj’s al hun eerste militaire training van De Landmacht ter voorbereiding op Operatie Victorie.

Tijdens de uit te voeren projecten worden de dj’s ondersteund door BN’ers Kees Tol, Evelien de Bruin, Jeffrey Wammes, Sabine Uitslag, Mark Huizinga, Klaas van der Eerden en de finalisten van de Miss Nederland Verkiezing 2015.